Veleučilište širi međunarodnu vidljivost na European Forum Alpbach

Prodekanica za kvalitetu i međunarodnu suradnju dr.sc. Ivana Bujan, v.pred. predstavljala je Međimursko veleučilište u Čakovcu na panelu gdje su glavne teme bile budućnost veleučilišta u Europi, utjecaj veleučilišta na razvoj regija uz transfer tehnologija iz obrazovnog sektora u realni sektor. U sklopu foruma koji traje od 15.8.2018. do 31.8.2018. održan je panel naziva Važnost veleučilišta u regionalnom razvoju. Na panelu su sudjelovali i predstavnici veleučilišta iz Finske, Belgije i Austrije i predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja iz Austrije, mag. Barbara Weitburger te predstavnica Europske komisije, direktorica odjela za mlade, obrazovanje i Erasmus+ Sophia Eriksson Waterschoot. Na panelu u sklopu foruma prezentiran je rad Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, suradnja s institucijama u okruženju, suradnja s dionicima iz privatnog i javnog sektora te projekti koji su realizirani ili se provode u suradnji s drugim obrazovnim institucijama ili poduzetnicima iz različitih sektora.

Na forumu je utvrđena važnost suradnje svih dionika u regijama, od visokoobrazovnih institucija, razvojnih agencija, poduzeća, poduzetničkih inkubatora, ali i važne uloge javnih politika. Međimurska županija uklapa se u suvremene trendove trenutno aktualnim uspostavljanjem centara razvoja kao što su Metalska jezgra i Centar održivog razvoja gdje će doći do izražaja suradnja znanstvenika i stručnjaka iz prakse. Slični projekti na razvoju javne infrastrukture i održivosti predstavljeni su od strane ostalih sudionika foruma.

Na forumu je sudjelovao i pročelnik odjela Računarstva Nenad Breslauer, v.pred. u sklopu tema tehnologije i informatike. Uspostavljeni su novi kontakti s visokoobrazovnim institucijama iz Finske, Nizozemske i Austrije te će na taj način i proširiti ponuda kroz Erasmus+ studentima i nastavnicima.

https://www.alpbach.org/de/session/act18-fachhochschulforum-die-bedeutung-der-hochschulen-fuer-die-resilienz-in-den-regionen-08-22-03-30/

Alat